Het campagnepand van GroenLinks aan de Ziekerstraat wordt de komende weken deels een expositieruimte. De Nijmeegse schilder Diederik Grootjans website trapt af. Grootjans ontving eind 2013 de Blauwe Steen, een onderscheiding voor zijn creatieve en kunstzinnige initiatieven in Nijmegen. Grootjans schildert alledaagse dingen:  fietsen, lichamen, stadsgezichten en portretten, “omdat alles waar je aandacht aan geeft, waarde en schoonheid krijgt”, aldus Grootjans.

Drie weken zullen zijn schilderijen van Nijmeegse stadsgezichten en fietsen te zien zijn. Vrijdagmiddag 31 januari vindt van 16.00 – 17.30 uur de feestelijke opening plaats. Daarbij wordt ook een werk onthuld dat Grootjans die ochtend begonnen is. Geïnteresseerden kunnen de schilder vanaf 10.00 uur ‘live’ aan het werk zien en ’s middags terugkomen om het eindresultaat te bewonderen.

GroenLinks lijsttrekker Pepijn Boekhorst: “wij willen een mooie stad met voorrang voor de fiets. Maar bovenal geven we in ons pand volop ruimte aan Nijmegenaren met mooie initiatieven”. Onder het motto ‘samenwerken aan een mooie stad’ stelt GroenLinks het pand  aan de Ziekerstraat 81 kosteloos beschikbaar als werkruimte, expositieruimte, oefenruimte of workshopruimte. Actieve Nijmegenaren die een mooi idee hebben, kunnen contact opnemen via fractie@groenlinks.nijmegen.nl. Samen bekijken we dan de mogelijkheden. Behalve de expositie van Grootjans staan de komende tijd ook tentoonstellingen van fotografen gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.