Op maandag 27 januari, 3 en 10 februari 2014 organiseert theatersportgroep Binnenste Buiten van 20.00 – 22.00 uur meetrainavonden. Maak kennis met de gezellige groep en ervaar dat je improviseren kunt leren. Mee doen? Stuur een mailtje voor 25 januari naar tsvbinnenstebuiten@yahoo.com Tot ziens in de Daalsehof in Nijmegen Oost.www.bibu-nijmegen.nl

Wat is theatersport?

Theatersport is een improvisatievoorstelling in de vorm van een wedstrijd. Twee teams dagen elkaar uit tot het spelen van scènes. De ingrediënten van de scène -de karakters, de locatie, de stemming, enzovoort- vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs al improviserend een (kort) toneelstuk.

Het wedstrijdelement bestaat uit het beoordelen van het spel van beide teams. Een kundige jury, bestaande uit rechters, geven hun waardering voor het vertoonde spel. Zij letten daarbij op techniek, inhoud, en amusement. vervolgens krijgen ook de toeschouwers de kans om het team dat volgens hen het ‘beste’ was punten te geven: meeste stemmen gelden.

De participatie van het publiek gaat nog verder. Het publiek kan tijdens de scènes rozen gooien om hun bewondering te laten blijken voor mooie momenten, en mag met natte sponzen gooien als blijk van afkeuring van een beslissing van de rechters. Zo ontstaat een echte wedstrijd met aan het einde van de avond een winnaar en een nummer twee.

De spelers gaan niet geheel zonder voorbereiding het podium op; zij zijn getraind in technieken en methoden om de door het publiek aangegeven inhoud om te zetten in interessant spel. Deze maken het mogelijk om de principes en basistechnieken van het toneelspel te combineren met spontaniteit en originaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.