Het is hartje winter, een mooie gelegenheid voor een heerlijk Winterbierfestival!

Nijmegen is al een beetje de speciaalbierstad van Nederland. Nergens in Nederland wordt per hoofd van de bevolking zoveel speciaalbier gedronken als in Nijmegen. Dit maakt Nijmegen de ideale plek voor een nieuw bierfestival.

Na de succesvolle Bokbierdagen en Nijmeegse Bierfeesten van de afgelopen jaren organiseert de Nijmeegse Bierfeesten (NBF) op zondag 9 februari van 13.00 tot 19.00 uur voor de eerste keer de Nijmeegse Winterbierdag.

De organisatie van de NBF wordt gevormd door de biercafés De Opera, De Mug, Samson en De Deut. Het doel van de NBF is het promoten van speciaalbier en op deze dag in het bijzonder de winterbieren. De liefhebbers kunnen op zondag 9 februari kennis maken met meer dan 12 verschillende winterbieren, er zijn winterbieren te proeven uit binnen- en buitenland.

Bezoekers kunnen voor €10,00 een stempelkaart kopen bij de vier organiserende cafés waarmee bij elk café een proefglas winterbier (0,2L) naar keuze gedronken kan worden. De keuze voor proefglazen is gebaseerd op het idee dat het iedereen de mogelijkheid biedt om te kunnen proeven van de verschillende winterbieren.  Alle cafés hebben minimaal drie winterbieren op de tap, dus na het proefrondje kan men nog even verder genieten van al het lekkers dat verkrijgbaar is.

Bier met liefde gebrouwen drink je met verstand.

www.nijmeegsebierfeesten.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.