Nijmegen is al een beetje de speciaalbierstad van Nederland. Nergens in Nederland wordt per hoofd van de bevolking zoveel speciaalbier gedronken als in Nijmegen. Dit maakt Nijmegen de ideale plek voor een nieuw bierfestival.

Na de succesvolle Bokbierdagen en Nijmeegse Bierfeesten van de afgelopen jaren organiseert de Nijmeegse Bierfeesten (NBF) op zondag 9 februari van 13.00 tot 19.00 uur voor de eerste keer de Nijmeegse Winterbierdag.

De organisatie van de NBF wordt gevormd door de biercafés De Opera, De Mug, Samson en De Deut. Het doel van de NBF is het promoten van speciaalbier en op deze dag in het bijzonder de winterbieren. De liefhebbers kunnen op zondag 9 februari kennis maken met meer dan 12 verschillende winterbieren, er zijn winterbieren te proeven uit binnen- en buitenland.

Bezoekers kunnen voor €10,00 een stempelkaart kopen bij de vier organiserende cafés waarmee bij elk café een proefglas winterbier (0,2L) naar keuze gedronken kan worden. De keuze voor proefglazen is gebaseerd op het idee dat het iedereen de mogelijkheid biedt om te kunnen proeven van de verschillende winterbieren.  Alle cafés hebben minimaal drie winterbieren op de tap, dus na het proefrondje kan men nog even verder genieten van al het lekkers dat verkrijgbaar is.

Bier met liefde gebrouwen drink je met verstand.

www.nijmeegsebierfeesten.nl

3 thoughts on “Het is hartje winter, een mooie gelegenheid voor een heerlijk Winterbierfestival!”
  1. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before. cdfedgeebebb

  2. Hi there would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price? Thanks a lot, I appreciate it! fdfaafedfekc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.