Nijmegen – Politie en brandweer hebben in Nijmegen op 1 januari bij een grote brand meerdere personen uit hun woning geevacueerd naar een tijdelijke verblijfplaats in de directe omgeving. Niemand raakte gewond. De brand was een aantal uren later onder controle; het pand is deels permanent beschadigd.

Vanmorgen na 10 uur werd de brand door een bewoner ontdekt, deze alarmeerde direct medebewoners en bezoekers. Gelijktijdig werd de brandweer via brandmelders geactiveerd om naar het pand aan de Groesbeekseweg, hoek Heyendaalseweg te gaan voor bluswerkzaamheden. Het betreft een oud omvangrijk pand met meerdere woonblokken.

De 36 betrokkenen zijn naar een opvanglocatie aan de Daalsehof begeleidt door de gemeente, waar in de loop van de dag veelal familie verder tijdelijk onderkomen op zich heeft genomen.
De brandweer kon na een aantal uren, later in de middag het sein Brand meester geven; daarop is het afschalen van de ongeveer 8 blus- en bemensingsvoertuigen gestart. Een voertuig blijft langer in verband met nacontrole van het pand.

Een deel van dit pand is permanent beschadigd, betreden onveilig. Dat kan het achterhalen van de oorzaak van de brand bemoeilijken. Met alle betrokkenen c.q. getuigen is vanmiddag al gesproken door de politie en de eigenaar van het pand. Salvage begeleidt de bewoners in de volgende stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.