Elk nieuw verhaal ontstaat bewust of onbewust uit eerdere verhalen. En alleen een verhaal dat betekenis kan geven aan je eigen levensverhaal, kan overleven. Annelies Verbeke beschrijft in Vissen redden een vrouw die de wereld wil redden via de vis. Theoloog en predikant Nico ter Linden vertelt de parabel waarin Jezus vissers oproept om te stoppen met vissen en mensen te gaan redden. Welke overeenkomsten zijn er tussen een roman en een Bijbelverhaal? Welke betekenis hebben zij voor ons? En hoe interpreteren beide schrijvers elkáárs verhalen?

Dinsdag 21 januari 2014, 20.00 – 21.30 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Theoloog Maaike de Haardt van de Radboud Universiteit Nijmegen is gespreksleider.

Deelname: € 9,50 | Medewerkers en Vrienden RU € 7,- | studenten gratis

www.ru.nl/sp/copypaste

Annelies Verbeke is schrijfster. Haar debuutroman Slaap! werd meer dan 75.000 keer verkocht en verscheen in 22 landen. Ze veroverde er de Vlaamse debuutprijs mee en een plek op de longlist voor de AKO Literatuurprijs. Vissen redden is haar meest recente roman. Hij stond op de longlist voor de Libris Literatuurprijs en vertalingen verschenen in het Duits, Tsjechisch, Deens, Fins en Russisch.

Nico ter Linden studeerde theologie in Utrecht, Nijmegen en de VS. Hij was jarenlang predikant in de Westerkerk te Amsterdam. Als auteur is hij vooral bekend door de serie Het verhaal gaat, waarin hij op eigen wijze de bijbel hervertelt.

Maaike de Haardt is hoogleraar Religie en gender aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze doet onderzoek naar de wisselwerking tussen religie, cultuur en gender in de meest brede zin van het woord.

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.