Nijmegen – De politie in Nijmegen heeft maandagmiddag 20 januari op het centraal station een 20-jarige treinpassagier uit Amsterdam aangehouden nadat hij een conducteur te lijf was gegaan. De conducteur was bij het voorval niet gewond geraakt.

Aanleiding tot de schermutseling was het feit dat de Amsterdammer op het perron in Arnhem had staan roken waar dat niet mocht. Toen hij door de conducteur op zijn gedrag werd aangesproken ontstond een woordenwisseling. Vervolgens stapte hij in de trein richting Nijmegen. Toen de conducteur naar zijn vervoersbewijs vroeg ontstond er wederom een woordenwisseling waarbij de Amsterdammer de conducteur zou hebben beledigd. Daarna zou de Amsterdammer de conducteur hebben geschopt en geslagen. Aan de schermutseling kwam een eind doordat andere reizigers ingrepen. Door de conducteur is aangifte gedaan. De Amsterdammer zit nog vast.

‘Handen af…’

Onder het motto ‘Handen af van onze hulpverleners!’ tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. We treden er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.