Nijmegen – In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van diefstallen van mobiele telefoons. Deze diefstallen hadden steeds plaatsgevonden in horecagelegenheid in het centrum van Nijmegen. Meerdere keren werden signalementen van de vermoedelijke daders doorgegeven.

Korte tijd later gaf een portier van een café aan de Molenstraat door dat in het café twee personen aanwezig waren die mogelijk met de diefstallen te maken hadden.
Agenten kwamen juist ter plaatse toen deze personen, een man en een vrouw, het café verlieten. Daarnaar gevraagd toonde de vrouw een Roemeense identiteitskaart. Omdat deze 20-jarige vrouw van diefstal werd verdacht is zij gefouilleerd. Uit haar jaszak kwamen meerdere mobiele telefoons tevoorschijn.
De man die bij haar was bleek een 36-jarige man uit Roemenie te zijn. Beiden zijn aangehouden.

Auto

Omdat de mannelijke verdachte autopapieren bij zich had van een auto met Duits kenteken gingen agenten naar de auto op zoek. Die troffen ze aan in de Tweede Walstraat. In de auto zat een man die later een 43-jarige inwoner van Aachen (D) bleek te zijn.
In de auto troffen de agenten een mobiele telefoon aan die op 26 oktober bij een zakkenrollerij in Maastricht was gestolen. Ook deze man is aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.