Rijkswaterstaat verricht dit weekend noodzakelijk onderhoud aan de Nijmeegse Waalbrug. Bij inspectie bleek dat de schampkanten langs de rijbaan los kunnen raken. Schampkanten scheiden de rijbanen van de brugconstructie. Los liggende schampkanten zouden hinder en gevaarlijke situaties voor het verkeer kunnen veroorzaken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met zo min mogelijk hinder voor de weg- en vaarweggebruikers. Maar om de reparaties uit te voeren, is het nodig om de buitenste rijbanen in beide richtingen zaterdagochtend 7 december tussen 7:00 uur  en 11:00 uur en zondagochtend 8 december tussen 7:00 uur en uiterlijk 12:00 uur af te sluiten. Er blijft dus altijd tenminste één rijstrook per rijrichting open.

De busbaan stadinwaarts (staduitwaarts is er geen) blijft beschikbaar en ook fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de brug. Het scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Autoverkeer van en naar het noorden kan als alternatieve route ook gebruik maken van de stadsroute S100 en de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

De Nijmeegse koopzondag begint op 8 december zoals gebruikelijk om 12.00 uur. Alle rijbanen zijn dan weer beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.