Met de fiets kunt u binnenkort weer een stukje sneller van Beuningen in Nijmegen komen, en omgekeerd. Want op vrijdag 6 december gaat een deel van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen officieel open.

In het afgelopen halfjaar is er flink aan de weg getimmerd in diverse straten in Beuningen. Met de volgende resultaten:

•          Een 1,8 kilometer lang, nieuw fietspad met rood asfalt van West- naar Oost-Beuningen

•           Voorrang voor fietsers en voetgangers op de drukke autoroutes

•           Een nieuwe fietsbrug in het park bij de Nettenknoper – Glazenier

•           Een opgeknapte en beter verlichte fietstunnel onder de Leigraaf door

•           Duurzame led-verlichting langs de route

•           Meer openheid in de groenvoorzieningen voor sociale veiligheid

Sneller in Nijmegen

De opgeknapte fietsroute is onderdeel van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Deze snelfietsroute wordt op dit moment in fases aangelegd. De gehele route is naar verwachting in 2015 klaar. Door aanpassingen van diverse wegen op deze route kunt u makkelijker met de fiets van Beuningen in Nijmegen komen, en omgekeerd. Fietsen is bovendien leuker én bespaart u benzine- en parkeerkosten. Steeds meer mensen in de regio Arnhem-Nijmegen kiezen dan ook voor de fiets in plaats van de auto. Want fietsen over de snelfietsroutes is comfortabel, veilig en gezond. Én u komt zo snel van A naar B.

Opening

Op 6 december a.s. wordt het vernieuwde deel van de fietsroute bij basisschool De Hoeven in Beuningen officieel geopend. Om 11.00 u is de openingshandeling voor de basisschool en om 11.30 u is er een spectaculaire stuntshow met BMX-fietsen op het pleintje achter de snackbar De Patatterie (aan de Houtduiflaan).

Meer informatie

Meer informatie over de voortgang van de bouw van de Snelfietsroute Nijmegen-Beuningen vindt u op www.snelfietsroutenijmegenbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.