Van der Steen en Boonstra snelste in Zandboscross

De dertigste editie van de Nooyen Zandboscross, georganiseerd door Lopersgroep Deurne, werd evenals in voorgaande jaren op de lange cross gedomineerd door enkele Belgische atleten van het Team Punk Running. Toch was het Deurnenaar Maikel van der Steen, lid van atletiekvereniging Prins Hendrik, die zich in de strijd wist te mengen en er uiteindelijk met de overwinning vandoor ging. Het zware, heuvelachtige parkoers bij het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne was goed te belopen, mede door de inzet van de vele vrijwilligers die enkele dagen bezig zijn geweest om alles bladvrij te maken.

Van der Steen legde de 9631 meter af in een tijd van 30:08 minuten, twaalf seconden sneller dan de nummer twee Jeroen Hendrikx. Geert Maes finishte als derde in 31:06. De vierde plaats was voor Deurnenaar Mark van Kessel in 31:50.

Bij de dames was het de atletiekvereniging ook gelukt een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. De Eindhovense triatlete Ruth van der Meijden van Asterix ging vanaf de start op kop, gevolgd door Miranda Boonstra van Nijmegen Atletiek en Kim Dillen van Eindhoven Atletiek. In de laatste ronde lukte het Boonstra om de koppositie over te nemen. Miranda Boonstra, Nederlands kampioen Marathon in 2012 en diverse malen Nederlands kampioen veldloop legde de 5769 meter af in een tijd van 19:55 minuten. Ruth van der Meijden finishte op vijf seconden achterstand. De derde plaats was voor Kim Dillen in 20:45.