Twee verliespunten voor ZSW/DPN

Een tumultueus slot van een spannende maar sportieve wedstrijd leverde ZSW uiteindelijk 2 verliespunten op en een reeks aan gele kaarten. De oorzaak hiervan blijft in nevelen gehuld maar allen waren hier debet aan.

De overvolle ziekenboeg noopte Jan Harting tot de inzet van vele spelers uit het 2e selectieteam maar desondanks stond er een team wat zich kan meten met de besten in de eerste Divisie A. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en het was Kondo Budjang die in de 5e minuut de score opende. Een passeeractie gevolgd door een strakke voorzet, zette een teamgenoot vrij bij de 2e paal die de 0-1 alleen voor het intikken had. ZSW kwam langzaam in het spel en kreeg halverwege de 1e helft een 10 meter-trap. Boy van de Beek mocht aanleggen en benutte de kans voor de gelijkmaker: 1-1. Drie minuten later kwam Kondo opnieuw op voorsprong en weer 2 minuten later strafte Boy van Beek een foutieve verdedigingsactie van Kondo af. Hiervan nauwelijks bekomen zorgde Rico Timmermans voor de 3-2 voorsprong. Hij zette zelf de actie op door Boy van de Beek aan te spelen, die de bal voor hem panklaar legde om doeltreffend uit te halen. Na de rust vervolgde ZSW waar het voor rust gebleven was, kreeg diverse kansen maar het duurde nog tot de 24e minuut voordat Aytac Kolcak op aangeven van Boy van de Beek de 4-2 aantekende. Halverwege de 2e helft maakte de keeper van Kondo hands en ontving daarvoor het 1e geel van de wedstrijd. Boy Visser benutte de vrije trap, weliswaar in tweeën maar toch werd het 5-2. Inmiddels hadden Laurens Loenen en Dexter Cicilia voor de eerste keer dit seizoen hun opwachting gemaakt. In de 12e minuut kon Kondo de 5-3 maken na een verdedigingsfout, waarna 4 minuten voor tijd Kondo met een 5e veldspeler ging spelen. Deze inzet resulteerde al snel in de aansluitingstreffer: 5-4. In tussentijd raakte de gemoederen langzaam oververhit omdat beide teams de punten wilden hebben. Kantelpunt in de wedstrijd was wellicht het niet wegsturen van een Kondo-begeleider. Iedereen deed verbaal mee, niemand uitgezonderd. 2 minuten voor tijd maakte Kondo de gelijkmaker en 15 seconden voor tijd deed een handsbal van Luuk Arts, waarvoor hij terecht geel ontving, de kurk van de fles knallen. In de hectiek welke daarna ontstond kregen nog 3 ZSW-spelers een gele kaart. Maar de strafschop moest nog genomen worden! Uiteindelijk belandde deze op de paal en behoedde daarmee ZSW voor een onterechte nederlaag. Een provocatie met daarop volgend een duw en een rode kaart voor een Kondo-speler deed de rust niet wederkeren, integendeel. De laatste 15 seconden duurden minuten! Na de hervatting leverde een vermeende overtreding op Luuk Arts tot slot nog een 2e gele kaart, en dus rood voor Bart van de Beek op. Onbegrijpelijk dat een sportieve wedstrijd, geen enkele kaart voor een grove overtreding, kan resulteren in 6 gele en 2 rode kaarten!? Respectoor elkaar: allen eerst maar eens goed in de spiegel kijken! Man of the Match werd Luuk Arts vanwege een puike wedstrijd.