Zaterdag 21 december presenteert LUX een bijzondere voorstelling. Hans Dagelet en Joke Tjalsma spelen Zo’n mooie dag, een stuk over verlies en de geschiedenis tussen twee mensen. Dagelet en Tjalsma spelen een duet dat je vastgrijpt en niet meer loslaat. Samen gaan ze op reis naar het middelpunt van de rouw, om zo de waarde van het leven te herinneren.

Hans Dagelet won als acteur prijzen als de Louis d’Or en is twee keer genomineerd voor Beste Acteur Televisiedrama voor zijn rol in Russen. Hij speelt in films als De Lift en Hemel en is even goed als veelzijdig. Zo is hij behalve acteur ook schrijver, muzikant en beeldend kunstenaar. Zijn eerste roman ‘De man met de vier O’s’verscheen in 2011 en een tweede is in de maak.

Dagelet speelt in Zo’n mooie dag naast Joke Tjalsma, die o.a. bij theatergroep Het Onafhankelijk Theater speelt. Ook heeft zij haar eigen theatervoorstellingen gemaakt onder de naam Balieprodukties. Tjalsma maakt niet alleen theater, ze heeft ook in films als De Gelukkige Huisvrouw en Iep! gespeeld.

Op 21 december staan deze twee rasacteurs met de voorstelling Zo’n mooie dag in LUX. Voor meer informatie en kaarten: www.lux-nijmegen.nl/podium

Spel: Hans Dagelet en Joke Tjalsma Regie: Sanne van Rijn Tekst: Stan Lapinski Vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek Geluidsontwerp: William Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.