Ryan Koolwijk baalde vrijdagavond van de nederlaag bij FC Utrecht (2-0) en van zijn tweede gele kaart in de 67ste minuut na een duel met Edouard Duplan. Daarna miste ploeggenoot Michael Higdon nog een strafschop voordat Steve De Ridder de wedstrijd besliste.

“Die tweede gele kaart vond ik niet verdiend”, liet de 28-jarige Rotterdammer weten. “Ik speelde de bal op een correcte wijze, dacht ik. Scheidsrechter Sanders vond dat ik dat deed met een gestrekt been, maar ik hield mijn been juist bewust laag. Dus dat was moeilijk te verteren voor mij.”

Ook de nederlaag kon Koolwijk slecht verkroppen. “Het was een open wedstrijd waarin we evengoed drie punten hadden kunnen pakken. We hebben gezien de kansen onverdiend verloren, maar daar koop je niets voor.”

Koolwijk gaat binnen afzienbare tijd over een nieuwe verbintenis bij NEC praten. “Daar sta ik open voor. Voor een stap hogerop of een avontuur zou dit ook een goed moment zijn, omdat mijn contract afloopt. We zien het wel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.