NEC Nijmegen boekte zondag laat in de middag een overwinning op AZ. De ploeg van trainer Anton Janssen versloeg de club uit Alkmaar met 3-2. Dat kwam mede door de tactiek waar de club uit Gelderland afgelopen week hard aan heeft gesleuteld.

“Dat heeft zeker gewerkt”, zegt Koolwijk in gesprek met Omroep Gelderland. “We hebben veel aan tactiek gedaan de afgelopen week, vooral bij balbezit. Dat heeft vandaag al geresulteerd in wat meer voetbal. We zijn op de goede weg. Maar Alireza Jahanbakhsh was natuurlijk de smaakmaker. Dit was zijn wedstrijd. Het voetbal lekker met Michael Higdon als aanspeelpunt en Ali die altijd in de diepte kan worden aangespeeld.”

Door de zege neemt NEC nog geen afscheid van de laatste plaats in de Eredivisie. Wel heeft men de achterstand op nummer zestien en zeventien, ADO Den Haag en RKC Waalwijk, terug weten te brengen tot slechts één punt. “Deze drie punten zijn goed voor het vertrouwen en ook superbelangrijk voor de ranglijst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.