De laatste wedstrijd van de tweede periode bracht Achilles op de eigen Heikant een tweede punt in successie. Tegenstander Excelsior, een van de beter voetballende ploegen uit de Jupiler League, werd keurig op 0-0 gehouden. Hoewel er geen goals te noteren vielen, was het een aantrekkelijke wedstrijd die in een heel hoog tempo werd uitgevoerd. Zaterdag spelen de Heikantbewoners alweer de laatste wedstrijd van de heenronde: uit bij VVV in Venlo om 18:45 u.

Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkte zich met het bekende aftasten. Daarbij liep Levi Raja Boean zich vast in plaats van te schieten of Rémon van Bochoven de vrije ruimte in te sturen. Daarna voerde Excelsior de druk middels goed veldspel op. Enkele prima opgezette aanvallen via onder andere Khalid Karami, Moussa Kalisse en Jordan Bokata konden geen bekroning vinden in de afronding van spits Lars Veldwijk. Daarbij toonde doelman  Nick Hengelman opnieuw zijn goede vorm en anders was er assistentie van iemand uit de vanavond onwrikbare Achillesdefensie. De uitvallen van de thuisploeg waren in deze spaarzamer en men was aan het front wat ongelukkig in de voortzetting om doelman Jordy Deckers maar enigszins in verlegenheid te brengen.

Na de thee was Excelsior gevaarlijk met een uitstekende corner, maar Levi Raja Boean redde bij de tweede paal. Achilles kreeg in de tweede helft meer kansen, maar bij de afronding ontbrak het aan een beetje fortuin, dat nodig was. Rémon van Bochoven zag een goede voorzet maar net geblokt worden door Lars Hutten. Dezelfde speler schoot te onzuiver in. Thijs Hendriks was ook niet gelukkig met schoten: te zacht, te gehaast of net naast. Ook Steven Edwards kon na een goede vrije trap van Hendriks niet genoeg kracht zetten en hij richtte een vrije trap in de muur. Ondertussen liet Excelsior zich niet onbetuigd, maar de voorzetten vanaf de beide zijkanten waren te matig om tot grote kansen te komen. In de slotminuut kreeg Rick Kruijs nog een grote kans, maar zij zag zijn pegel overgaan. Zodoende eindigde het duel in gezien het spelbeeld over de gehele tijd in een terecht gelijkspel.

Opstellingen:

Excelsior: Jordy Deckers; Lucas Woudenberg, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Khalid Karami; Adil Auassar, Lars Hutten, Rick Kruijs; Moussa Kalisse (82. Rangelo Janga), Lars Veldwijk, Jordan Botaka (63. Kevin Vermeulen).

Achilles29: Nick Hengelman; Steven Edwards, Laurens Rijnbeek, Tim Sanders, Tim Verhoeven; Daniël van Straaten, Kursad Sürmeli, Levi Raja Boean; Thijs Hendriks, Freek Thoone, Rémon van Bochoven (72. Frank Hol).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.