Zaterdag 23 november om 14.00 uur 

Hij komt… hij komt! Op zaterdag 23 november bezoekt Sinterklaas het Hart van Beuningen. Terwijl menig kinderhart sneller zal slaan, vieren de pieten samen met de bewoners van Beuningen en omgeving, kinderen, ouders en grootouders, bijna twee weken lang een fantastisch feest.

De aankomst van Sinterklaas

De aankomst van Sinterklaas staat gepland  om 14.00 uur op het Julianaplein. Maar vanaf 12.00 uur is het al volop pietenpret op alle pleinen in het Hart van Beuningen. Kinderen kunnen meedoen aan allerlei spelletjes en er is vrolijke muziek, waardoor iedereen direct in een feestelijke stemming komt.  En… er zijn gratis oliebollen op het plein en kaneelijsjes bij Lilly’s voor de kinderen die bij de intocht zijn en meedoen met de spelletjes. De Sint wordt ontvangen door burgemeester Van Eert. Daarna zal hij een ronde maken door het centrum en natuurlijk zoveel mogelijk kinderen een handje schudden. Voor de meeste kinderen is dit hét moment om de Sint nog even in te fluisteren wat hij of zij graag in de schoen zou willen ontvangen.

 

De Slaapkamer van Sinterklaas

Sinterklaas blijft dit jaar geregeld slapen in het Hart van Beuningen. In de voormalige Kadowinkel, op het Julianaplein 25, is voor de Sint een comfortabele slaapkamer ingericht. Hier kan hij af en toe een dutje komen doen, voordat hij ‘s nachts de daken weer op moet. Kinderen kunnen de Sint hier bezoeken, meedoen aan leuke activiteiten en eventueel een kleurplaat voor hem achterlaten.

 

De schoenzetmachine

In de slaapkamer van Sinterklaas staat ook een heuse schoenzetmachine.  Voor het eerst in de geschiedenis wil Sinterklaas dit grote geheim nu met de bewoners van Beuningen delen. Wil je zien hoe de machine het werk van de pieten tegenwoordig een stuk eenvoudiger maakt? Kom dan kijken vanaf zondag 24 november om 14.00 uur, wanneer de schoenzetmachine voor het eerst in werking treedt! Kinderen kunnen hun schoen aan het begin van de lopende band zetten. De machine vult de schoen met een kadootje en deze komt er aan de andere kant van de machine weer uit. Een geweldige uitvinding!

 

De Slaapkamer van Sinterklaas is op de volgende dagen en tijden geopend:

 

Zondag 24 november van 14.00 tot 15.00 uur 

Maak kennis met de schoenzetmachine en met Sint!

Woensdag 27 november van 15.00 tot 16.30 uur

Pret met pieten

Vrijdag 29 november van 18.30-19.30 uur

Sint leest voor en gaat naar bed

Zaterdag 30 november van 15.30 tot 16.30 uur

Uiterlijk inleveren kleurplaat

Sint leest voor en gaat naar bed

Woensdag 4 december van 15.00 tot 16.30 uur

Prijsuitreiking kleurwedstrijd

Pret met Pieten

 

Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.hartvanbeuningen.nl. Kijk ook op facebook.com/hartvanbeuningen voor allerlei leuke weetjes over de aankomst van Sinterklaas in Beuningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.