Berg en Dal – Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Bij de overval raakte niemand gewond. Twee overvallers zijn enkele uren later door de politie in de buurt aangehouden. Dit gebeurde met ondersteuning van een politiehelikopter. Zaterdagochtend zoekt de mobiele eenheid bij een bosperceel naar mogelijke buit en wapens.

De overval vond plaats rond 19.30 uur. Meerdere daders bedreigden daarbij de bewoners van het pand met (vuur)wapens. Met de buit zijn de daders gevlucht, waarbij gebruik werd gemaakt van een voertuig. Het voertuig werd even later rijdend aangetroffen door politieagenten; daarbij is enkele keren op de auto geschoten toen deze op een agent bleef afkomen. Bij stilstand bleek dat er op dat moment niemand meer in de auto zat. In de directe omgeving is verder gezocht naar de daders.

Aanhoudingen

Door de politiemeldkamer zijn direct na de 1e melding, agenten naar de woning gestuurd. Daarnaast zochten andere surveillancevoertuigen naar de daders, ondersteund door de politie Limburg en Duitsland. Naast het spreken met de slachtoffers en eventuele andere getuigen, is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij werd de politiehelikopter ingezet. Rond 22.30 uur zijn in Groesbeek op twee verschillende locaties verdachte mannen aangetroffen en aangehouden. Deze verdachten zijn 22 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen.

Voortgang onderzoek

Zaterdagochtend is de mobiele eenheid al vroeg bij daglicht gaan zoeken; dit zoeken is nu nog gaande en gericht op de buit en wapens. Daarnaast worden vandaag getuigen en benadeelden gehoord door het overvallenteam. Onderdeel van het gehele politieonderzoek is vandaag ook een buurtonderzoek en het horen van de aangehouden verdachten.

Getuigenoproep

Voor het oplossen van deze overval, hoopt het rechercheteam in contact te komen met mogelijke getuigen van de overval. Dit hoeft zich niet te beperken tot de avond van de overval, maar kan ook informatie betreffen over de dagen voorafgaand aan de overval. Informatie? Bel 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.