Nederland – De verkeersveiligheid vergroten en de criminaliteit en mobiel banditisme bestrijden langs de Nederlands-Duitse grens. Dat was het doel van de Korridorfahndung; een omvangrijke, internationale controle die donderdagavond 14 november plaatsvond. Van Groningen tot Aken kwamen politiemensen en diverse veiligheidspartners in actie.

Op diverse locaties en tijdstippen (globaal tussen 16.00 uur en 24.00 uur) werden 4.081 voertuigen en 5.107 personen gecontroleerd. Zo’n 600 overtredingen werden geconstateerd, deze hadden betrekking op onder meer rijden onder invloed (14 keer), rijden zonder geldig rijbewijs (11 keer) en de Wet Mulder (505 keer; denk hierbij aan snelheidsovertredingen, technische staat van voertuigen, het niet gebruiken van de gordel en niet handsfree bellen). De hoogte van de geïnde boetes bedroeg 69.447,27 euro.

Drugs

De diverse instanties vonden op verschillende controlepunten drugs. 2.958,36 gram marihuana, 30 gram hash, 5.010 gram amfetamine, 12,80 gram heroïne, 430 cannabisplanten, 38,71 gram paddenstoelen en 4 joints werden in beslag genomen. De drugs worden vernietigd. Tegen de personen bij wie de drugs werden aangetroffen is proces-verbaal opgemaakt.
Ook andere zaken werden in beslag genomen, zoals zes messen, een luchtdrukpistool en een gaspistool.

Bijzonderheden

Op diverse plekken kwamen opsporingsambtenaren bijzonderheden tegen. Klik hier voor een overzicht.

Samenwerken

Aan de controle werkten ruim 300 Nederlandse politiemensen mee. Het gaat om personeel van de eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid. Ook de Duitse Bundespolizei, de Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse en Duitse Douane sloten zich bij deze Korridorfahndung aan. Ook de Poolse politie voerde controles uit. In totaal werden zo’n 1.000 opsporingsambtenaren ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.