Vandaag heeft Mojo Concerts bekend gemaakt dat het nieuwe festival, genaamd Down The Rabbit Hole, gaat plaatsvinden bij recreatieplas de Groene Heuvels in de gemeente Beuningen. Het festival vindt plaats op 27, 28 en 29 juni 2014.

Organisatie
Mojo Concerts organiseert jaarlijks zo’n tweehonderd concerten en festivals, onder meer Lowlands. Dit meerdaagse festival is al jaren steevast uitverkocht. Met het nieuwe festival Down The Rabbit Hole richten ze zich op een publiek tussen de 20 en 40 jaar, dat geïnteresseerd is in alternatieve muziek en daaraan grenzende culturele uitingen.

Festival
De organisatie (Mojo Concerts en LOC7000) richt zich in het eerste jaar op 8.000 tot 10.000 bezoekers. In samenspraak met de gemeente Beuningen is de maximale capaciteit voor dit jaar op 18.000 gesteld. Er zijn drie muziekpodia gepland en daarnaast wil de organisatie allerlei andere activiteiten bieden. Bezoekers kunnen alleen 3 dagenkaarten kopen inclusief campingticket. De organisatie verwacht ook kaarten in combinatie met bijzondere slaaplocaties aan te kunnen bieden.

Keuze voor Groene Heuvels
De Groene Heuvels liggen in een prachtig en groen gebied. Aan een meertje waar je kunt zwemmen. Het gebied kent een recreatieve bestemming en het ligt relatief afgelegen en geïsoleerd in de omgeving. Het gemeentebestuur is zeer enthousiast over de komst van het festival en verwacht hiermee een impuls te geven aan de bekendheid van de gemeente Beuningen, De Groene Heuvels en de omgeving.

Omgeving
De eerste reacties uit de omgeving zijn positief, veel mensen vinden het goed dat er wat gaat gebeuren in De Groene Heuvels. Het is een mooi gebied dat een bezoek meer dan waard is. De organisatie heeft daarnaast samen met de gemeente en alle hulpdiensten zorgvuldig gekeken naar alle randvoorwaarden om dit festival op een verantwoorde manier te kunnen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.