Anton Janssen hoopt zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. De trainer van NEC weet echter dat het geen gemakkelijk karwei gaat worden.

Janssen benadrukt dat NEC is niet bang voor de Amsterdammers. “Dit is voor iedereen een prachtige mogelijkheid om je te laten zien. Wij hebben respect voor Ajax zoals we dat voor iedere tegenstander hebben, maar zeker geen ontzag. Zij hebben dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen, dat is een statistiek die ik wel wil onthouden”, zei hij volgens Omroep Gelderland tijdens het persmoment.

De trainer haalt ook vertrouwen uit het feit dat hij over een vrijwel fitte selectie kan beschikken. “Voor het eerst kunnen we in dezelfde opstelling spelen als de laatste wedstrijd. Dat is prettig en geeft houvast, maar ondertussen is het wel zo dat er heel wat spelers op de deur kloppen.”

“We krijgen steeds meer vertrouwen als team”, besluit Janssen. “De speelwijze is duidelijk en de manier van voetballen. Toch staan we nog laatste en daar willen we snel weg zien te komen. Ik weet niet hoe een degradatiekandidaat voetbalt, maar duidelijk is dat de sfeer bij ons goed is. Die is trouwens nooit slecht geweest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.