Na het grote succes op de Dutch Design Week is vanaf 4 november ‘Kill Your Darlings’ gemaakt door Jeroen van Loon in coproductie met het Nijmeegse Oddstream te zien in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Het werk ‘Kill Your Darlings’ is een van de meest besproken werken geworden van de Dutch Design Week in Eindhoven. Het publiek reageerde zowel enthousiast als regelmatig gechoqueerd op de kunstinstallatie. Het werk werd ondermeer in de Volkskrant getipt en tevens publiceerde het Belgische HUMO over de kunstinstallatie. ‘Kill Your Darlings’ is een actueel kunstwerk over jongeren en social-media die schokkend is voor ouders en confronterend voor jongeren. De kunstinstallatie bestaat uit ongeveer 100 kleine lcd schermpjes die samen een hart vormen. Op de schermen zijn lieve foto’s te zien van schattig ogende meisjes afgewisseld met de meest verschrikkelijke haat tweets vol afschuwelijke verwensingen die diezelfde ‘schattige’ meisjes verzonden hebben.

Oddstream is zich naast multimediafestival steeds meer aan het vestigen als boekingsbureau voor kunstenaars en programmeert op steeds meer andere festivals de artistieke programmering.  Kenmerkend aan de kunst(installaties) van Oddstream is dat er zij in interactie staat met de bezoeker, waardoor de bezoeker veelal onderdeel wordt van het kunstwerk, invloed heeft op de kunstinstallatie en er de interactie mee aangaat, binnen de kaders die de kunstenaar heeft gesteld. Voor het publiek is dat een andere ervaring dan puur naar een schilderij of een film te kijken. Het publiek is participant en dat geeft een extra beleving aan de kunst. Dit zorgt voor verwondering, verbazing en soms voor vervreemding bij de bezoeker. Ze zien kunst die zij elders niet gauw zien en gaan naar huis met een verhaal, omdat de kunst een indruk heeft achtergelaten die uitzonderlijk voor hen is en die ze met andere willen delen.

Werken die mede mogelijk gemaakt zijn door Oddstream werden de afgelopen twee jaar vertoond op onder meer STRP Festival (Eindhoven), European Media Art Festival (Ösnabruck), Dutch Design Week (Eindhoven), Punto R Raya Festival (Madrid), GOGBOT (Enschede), Melkweg (Amsterdam) , WRO International Media Art Biënnale (Polen) en Wood Street Galleries (Pittsburgh) en binnenkort het Museum voor Communicatie in Den Haag.  Meer informatie over Oddstream is te vinden op www.oddstream.nl.

3 thoughts on “Na succes Oddstream op Dutch Design Week volgt Museum voor Communicatie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.