Gehavend ZSW/DPN wint van Drs. Vijfje

Een verzwakt ZSW/DPN pakte gisteravond met enig fortuin de winst tegen de Groninger studenten. Een zeer goede 1e helft lag aan de basis van deze overwinning.

Het ontbreken van Björn Arts, Nourdin Kerkri, Boy van de Beek en beide keepers Joey Hendriks en Bart van de Beek, kon niet verhinderen dat ZSW voortvarend startte wat in de 1e minuut al tot een schot op de kruising van Boy Visser opleverde. De met de aanvoerdersband spelende Boy knalde in de 2e minuut echter wel raak en zette daarmee ZSW op een 1-0 voorsprong. Halverwege de 1e helft werd de voorsprong uitgebreid door een doelpunt van de zeer sterk spelende Farnous Zia. Een door hemzelf opgezette 1-2 met Aytac Kolcak rondde hij met een prachtige knal in de bovenhoek af voor de 2-0. ZSW vervolgde de ingeslagen weg waar Drs. Vijfje weinig tegenover kon stellen. Goed doorzetten van Boy Visser betekende in de slotseconde voor de rust de dik verdiende 3-0 voorsprong. ZSW/DPN leek een relatief makkelijke avond te gaan beleven maar het verliep anders. Na de rust een geheel ander Drs. Vijfje, veel meer inzet en eerder storend werd ZSW onder druk gezet, waar het beduidend meer moeite mee had.Een tegentreffer kon dan ook niet uitblijven wat in de 24e minuut ook gebeurde. Niet veel later maakte Drs. Vijfje de 3-2 en inde 27e minuut konden zij zelfs de gelijkmaker aan laten tekenen. Langzaam maar zeker herpakte ZSW zich wat halverwege de 2e helft opnieuw tot een voorsprong leidde dor Boy Visser. In dezelfde minuut wist Drs. Vijfje de gelijkmaker aan te tekenen doordat een overtreding op Boy Visser niet werd bestraft waardoor zij geheel vrij kwamen te staan. Het zeer zwak leidende scheidsrechts koppel gaf in het ontstane tumult Vincent Zwartjes daarbij een gele kaart. In de 10e minuut werd een 10 metertrap door Boy benut en tekende daarmee voor de 5-4. In de 32e minuut counterde Drs. Vijfje vanaf de linkerflank. Het houdbare schot kon Luuk Arts niet keren en belandde in de goal voor de 5-5. Niet veel later maakte hij dit goed door een 10m-trap van Drs. Vijfje te keren en ZSW voor een achterstand te behoedden. In de 16e minuut betekende een 2e gele kaart voor Drs. Vijfje, naast een rode kaart, een 10m-trap voor ZSW. Boy Visser legde aan maar trof het aluminium. Toch kwam ZSW op een voorsprong door in de daaropvolgende minuut de overtal situatie te benutten. Aytac Kolcak benutte de kans en werd daarmee de matchwinnaar. Drs. Vijfje kreeg daarna nog twee niet te missen kansen, maar deed dat wel en hielp daarmee ZSW/DPN aan een niet onverdiende maar wel gelukkige zege. Tot Man of the Match werd Farnous Zia verkozen.