Raadslid Ben van Hees van De Nijmeegse Fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de verhoging van de prijs voor de parkeervergunningen van de Stevenskerk. In 2011 kwam het bestuur van de kerk al voor een onaangename verrassing te staan door een verhoging van enkele honderden euro’s naar €6160,-. Van Hees heeft er destijds voor gezorgd dat de stichting op jaarbasis het bewonerstarief betaald voor de drie vergunningen.

Het college heeft nu echter besloten om per 1 januari het tarief te verhogen naar circa €4300 per jaar. Voor de Nijmeegse Fractie is dit onbespreekbaar. De Stichting Stevenskerk is een non-profit organisatie en zorgt met zo’n 100 vrijwilligers voor het onderhoud en de exploitatie van de kerk. Het belang van de Stevenskerk voor de stad is zo groot, dat een zakelijke vergunning niet passend is. Het kan niet zo zijn dat een deel van de sponsorbijdrage gebruikt moet worden om een zakelijke parkeervergunning aan de gemeente te betalen.

De Nijmeegse Fractie roept het college daarom op om de verhoging van de tarieven ongedaan te maken en het huidige tarief te handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.