Bus met NEC-supporters onderschept

Nijmegen, Enschede – De politie heeft zaterdag een groep supporters van NEC onderschept toen zij op weg waren naar Enschede. In de bus zaten 36 mannen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat deze groep uit was op een confrontatie met supporters van Twente in de binnenstad van Enschede. Ter hoogte van De Lutte werd door de politie de bus aan de kant gezet.

Van de 36 inzittenden hadden er 11 geen toegangskaartje en 6 hadden er een landelijk stadionverbod. Opvallend was dat geen enkele supporter was uitgedost als NEC-supporter. In de bus werden vuurwerk, de nodige sterke drank en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De bus werd met alle inzittenden door de politie begeleid richting Nijmegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bus onder valse voorwendselen door de supportersgroep was besproken.

Tegenhoudactie

De politie was vrijdag ook al bij 20 personen, waarvan sommige deel uitmaken van de harde kern, op het huisadres langsgegaan om hen te verzoeken niet vroegtijdig naar Enschede af te reizen omdat zij de kans liepen teruggestuurd te worden. Sommige werden niet thuis aangetroffen. In één geval werd een briefje achtergelaten waarin maar een gedeelte van de boodschap stond geschreven. De politie geeft toe dat dit niet handig is geweest omdat niet de volledige boodschap stond omschreven.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.