Nijmegen – Twee Nijmegenaren van 24- en 28 jaar oud zijn zaterdagochtend aangehouden in hun woonplaats. Zij worden verdacht van drugsbezit en drugshandel. Aangetroffen drugs, geld en auto’s van de verdachten zijn in beslaggenomen. Een traject van afpakken ofwel ontneming is daarmee gestart met als boodschap: Misdaad loont niet.

Politieagenten kregen een melding van zakkenrollerij in een horecagelegenheid aan het Joris Ivensplein. Daarbij was een portemonnee van een bezoeker weggenomen. De betrokkene kon de vermoedelijke dader voor de politie aanwijzen waarop deze persoon gefouilleerd werd. Omdat zijn maat in de tussentijd een tasje in beheer had gekregen, werd ook hij gefouilleerd. Dat kledingonderzoek leverde de drugs en het geld op. Hierop is de rest van het onderzoek in gang gezet en zijn naast de drugs en het geld, ook de auto’s van beide verdachten in beslag genomen.
De afdeling Veelvoorkomende criminaliteit doet onderzoek naar de (drugs)handel van beide verdachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.