Achilles’29 boekte afgelopen zaterdag een mooi succes door met 2-2 gelijk te spelen bij titelpretendent De Graafschap. Het gelijkspel kwam met enig fortuin tot stand, maar daar maalde niemand om in het Groesbeekse kamp. Deze keer viel het dubbeltje een keer naar hun kant. En dat had men nodig na een serie nederlagen. Vrijdag wordt de tweede periode afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Aanvang 20:00 u.

Coach François Gesthuizen zag Achterhoeker Tim Sanders terug keren van een blessure en had Nick Hengelman weer als doelwachter verkozen. Deze kon zich geen ongelukkiger start voorstellen dan na drie minuten in Doetinchem. Scheidsrechter Perez zag in zijn eerste onderschepping een penalty. Anco Jansen voltrok het vonnis: 1-0. Wat volgde was een Achterhoekse storm, waarin Achilles met dezelfde Hengelman in de hoofdrol, met kunst- en vliegwerk overeind bleef. Een tweede strafschop na twintig minuten betekende een beetje een keerpunt. Nick Hengelman stopte deze pingel van wederom Anco Jansen en dat gaf het wit-zwarte team weer moed. De eerste goede uitval belandde uiteindelijk bij Levi Raja Boean, die vanaf een kleine 20 meter via de binnenkant van de paal de zaak zelfs gelijk trok: 1-1. Tot de rust kwam er geen wijziging meer in de stand, hoewel De Graafschap nog een derde penalty claimde.

Na de doelwisseling was de partij gelijkwaardiger. Beide partijen waren echter niet in staat grote kansen te creëren. Freek Thoone miste voor Achilles een goede kans en Kursad Sürmeli smeet aan de overzijde zijn hele hebben en houden voor de bal, toen Nick Hengelman als geslagen was. In de slotfase leek het alsnog mis te gaan voor Achilles: onnodig balverlies na een eigen vrije trap leidde een snelle counter in, die door Nathan Kabasele tot goal werd gepromoveerd. In de slotminuten stuurde de ingevallen Kay Thomassen de eveneens ingevallen Frank Hol weg, die zijn voorzet door hands van Robin Pröpper gekeerd zag. Onder een striemend fluitconcert bleef Freek Thoone vanaf 11 meter koelbloedig: 2-2. Dit gaf Achilles niet meer af en ging met flinke morele opkikker het veld af.

Opstellingen:

De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Ted van de Pavert, Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Ties Evers; Soufian Echcharaf, Edwin Linssen (89. Timothy van Der Meulen), Jordan Garcia-Calvete (74. Jerry van Ewijk); Tim Vincken (84. Koen Maertzdorf), Nathan Kabasele, Anco Jansen.

Achilles’29: Nick Hengelman; Steven Edwards, Laurens Rijnbeek, Tim Sanders, Tim Verhoeven; Daniël van Straaten, Kursad Sürmeli (91. Kay Thomassen), Levi Raja Boean (71. Jop van Steen); Thijs Hendriks, Rémon van Bochoven (77. Frank Hol), Freek Thoone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.