‘Ben je thuis voor het donker’

Een indrukwekkende muziektheatervoorstelling over het bombardement op Nijmegen.

Op 19, 20 en 21 februari 2014 viert het Opera- en Operette Gezelschap Nijmegen (N.O.O.G.) haar zestigjarig jubileum met een bijzondere muziektheaterproductie in de Stadsschouwburg van Nijmegen. Bijzonder vooral vanwege het ‘omstreden’ onderwerp. Zeventig jaar geleden op 22 februari 1944 troffen geallieerde bommenwerpers het historische hart van Nijmegen. Er vielen bijna achthonderd burgerslachtoffers. De voorstelling vertelt het verhaal van een Nijmeegs gezin dat door het bombardement zwaar getroffen wordt. Levend tussen hoop en vrees trachten de gezinsleden elkaar terug te vinden in een brandende stad. Momenten van intens verdriet en grote blijdschap wisselen elkaar af in een wervelend en ontroerend schouwspel.

Deze eigentijdse opera wordt speciaal voor het gezelschap geschreven. Componist Tom Löwenthal laat zich hierbij inspireren door vele muziekstijlen waaronder de amusementsmuziek van de grote dansorkesten uit de jaren veertig.

Wil je graag meespelen in het orkest van een grote Nijmeegse schouwburgproductie?

Meld je dan snel aan!

Voor deze jubileumvoorstelling is het bestaande koor van N.O.O.G. reeds aangevuld met een 50-tal zangers uit de omgeving van Nijmegen.
Voor het nog samen te stellen orkest zoeken we: violisten, altviolisten, cellisten, contrabassist, fluitist (tevens piccolo), sopraansaxofonist (tevens altsaxofonist), tenorsaxofonist, klarinettist (tevens altsaxofonist), trompettisten, trombonist, gitarist, drummer/slagwerker.

Aanmelden via het te downloaden inschrijfformulier op:  www.benjethuisvoorhetdonker.nl  Voor meer informatie: Anne Middendorp, Productieleider Muziektheater: cultureelondernemer@gmail.com

Auditie:  16 en 17 november 2013 in de ochtend en middag

Repetities orkest: 4, 11, 18 en 21 januari,  4, 11, 17 en 18 februari 2014

Extra repetities ritmesectie: (piano, drums/slagwerk, gitaar en contrabas)  30 november en 14 en 17 december 2013

Locatie repetities: Wijkcentrum Dukenburg,  Meijhorst 70-39,  Nijmegen en nog nader te bepalen locaties in en rondom Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.