Geert Arend Roorda blijft knokken voor zijn kans bij NEC Nijmegen. De Friese middenvelder speelde dit seizoen vooralsnog een bescheiden rol bij de Gelderse club, maar Roorda heeft hoop op beterschap onder trainer Anton Janssen.

De 25-jarige Roorda zat afgelopen week op de bank tegen sc Heerenveen. Hoewel hij niet aan spelen toekwam, voelt zijn ‘promotie’ van de tribune naar een reserverol goed aan. “Mijn situatie is wel verbeterd, zeker ten opzichte van eind vorig seizoen”, zegt Roorda in gesprek met Voetbal International. De club liet Roorda in de zomer nog weten dat hij mocht vertrekken bij NEC.

“Ik voel me fit en hoop snel weer een kans te krijgen”, vervolgt Roorda, die in dienst van Jong NEC Nijmegen de laatste periode regelmatig als spits wordt ingezet. “Dat gaat me best goed af, op die positie heb ik in de jeugd ook gespeeld. Ik wil gewoon minuten gaan maken. Als dat als spits is, dan vind ik het ook goed. De komende weken blijf ik vechten voor mijn plek.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.