Oddstream, het Gelderse multimediafestival uit Nijmegen, is op zoek naar oude spelcomputers voor een expositie, die tegelijkertijd een game-evenement is, over 40 jaar computergames en grafische vormgeving. Iedereen die nog een spelcomputer heeft, kan die aan Oddstream geven en in ruil daarvoor ontvangt u vrijkaarten voor 2 personen voor de komende twee Oddstream edities (20014 en 2016). Oddstream is via info@oddstream.nl te bereiken.

Oddstream wil in ieder geval straks de volgende spelcomputers hebben: Atari 2600, Philips Videopac G7000, Magnavox Odyssey 1972, Commodore 64, Sega Megadrive 1, Nintendo 8 bit, ZX Spectrum, Vectrex, Colecovision, APF TV Fun, Video Pinball en Atari Pong. Naast deze oude spelcomputers zijn nieuwe spelcomputers ook welkom en te zien tijdens de expositie en game-avond. “Vroeger had ik zelf een Atari 2600 en een ZX Spectrum en speelde daar graag spelletjes op. Alle generaties sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn opgegroeid met hun eigen computerspellen. De ontwikkeling van de grafische vormgeving binnen de games vind ik mooi en fascineert mij, maar ook het economisch belang van de game voor de creatieve industrie. Het levert een hoop werkgelegenheid op voor vormgevers, kunstenaars en componisten wereldwijd”, aldus Doeko Pinxt, artistiek directeur Oddstream. In 2011 was de wereldwijde omzet in de game-industrie ongeveer 65 miljard dollar en alleen in Nederland zijn er al meer dan 330 bedrijven actief in het maken van games. Ook zijn er steeds meer individuele ontwikkelaars.

Oddstream verwacht haar spelcomputercollectie in het voorjaar 2014 compleet te hebben en gaat dan gameavonden en exposities organiseren. Wie mee wil helpen met het verzamelen van de spelcomputers of het organiseren van de exposities en gameavonden kan zich tevens opgeven. Op www.oddstream.nl is meer informatie over Oddstream te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.