De gemeenten Nijmegen, Wijchen en Groesbeek stellen zich kandidaat voor de organisatie van de Special Olympics in 2016. De Special Olympics is een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De wethouders Sport van Wijchen, Groesbeek en Nijmegen namen vandaag het positieve haalbaarheidsonderzoek van de Gelderse Sportfederatie in ontvangst en starten de Bidprocedure.

Het haalbaarheidsonderzoek wijst uit dat er in de regio veel enthousiasme, draagvlak en organiserend vermogen is om de Special Olympics tot een groot succes te maken. De zorginstellingen, sportvoorzieningen, vrijwilligersinzet en sportverenigingen zijn in onze regio uitstekend. Deze regio is bij uitstek geschikt om grote evenementen te ‘herbergen’. Met de Special Olympics en het 100 jarig bestaan van de Nijmeegse wandelvierdaagse introduceren Nijmegen, Groesbeek en Wijchen de Sportzomer 2016.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.