Higdon kopt NEC naar zege

NEC heeft in navolging van sc Heerenveen ook een overwinning geboekt op FC Eindhoven. Eenvoudig kwam het resultaat in het Jan Louwers Stadion niet tot stand, aangezien de nummer zeventien van de Eredivisie tot aan het laatste fluitsignaal wankel bleef: 0-1.

Michael Higdon bezorgde NEC afgelopen vrijdag de eerste competitiezege sinds lange tijd. De Schotse spits scoorde tweemaal tegen sc Heerenveen en nam dus zelfvertrouwen mee naar Eindhoven. Dat bleek in de zevende minuut van de bekerwedstrijd, waarin hij middels een fraaie kopbal voor de openingstreffer zorgde.

Overtuigen deed de Eredivisie-club echter niet. De eerstedivisionist had in fases van de wedstrijd zelfs een veldoverwicht. Gescoord werd er echter niet meer.

IJsselmeervogels klopt Emmen FC Emmen is er niet in geslaagd om Topklasser IJsselmeervogels te verslaan in de KNVB Beker. Alexander Bannink en Quenten Martinus zorgden weliswaar tweemaal voor een voorsprong voor de Drentse ploeg, maar twee treffers van Thomas Verheijdt en eentje van Ahmed Ahahoui bezorgden de Spakenburgers de winst: 2-3.

Beide elftallen eindigden de bekerwedstrijd met tien man. Doelpuntenmakers Martinus kreeg namens Emmen zijn tweede gele kaart in de zestigste minuut, Nabil El Gourari werd in de slotfase weggestuurd bij de bezoekers. Ook hij kreeg tweemaal de gele prent te zien.