Tiel – Na een achtervolging met meerdere politieauto’s en een politiemotor zijn woensdag 23 oktober 2013 omstreeks 21.30 uur twee mannen met een Franse nationaliteit in de leeftijd van 21 en 18 jaar aangehouden op de A15.

Zij reden meerdere malen in op politieauto’s nadat ze een stopteken op de A2 ter hoogte van Breukelen hadden genegeerd. De mannen worden verdacht van poging tot doodslag en het bezit van verdovende middelen. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Achtervolging

Omstreeks 21.10 uur wilden agenten in een surveillanceauto de Franse auto, op de A2 ter hoogte van Breukelen, aan een controle onderwerpen. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij reed met 170 km/uur over de vluchtstrook. In samenwerking met surveillanceauto’s van de eenheid Amsterdam zetten zij en een motorrijder van de Landelijke Eenheid een achtervolging in.

Tijdens de vlucht werden er verschillende voorwerpen uit de auto gegooid. De bestuurder van de vluchtauto reed meerdere malen in op de politieauto’s.

Ter hoogte van knooppunt Deil reed de auto de A15 op richting Nijmegen. Hier is de auto met het Franse kenteken door gereedstaande politieauto’s klemgereden. Beide inzittenden zijn aangehouden. In de auto trof de politie diverse henneptoppen aan en nam deze inbeslag.

Update:

Een onderzoek op de A2, o.a. met een speurhond, heeft een aantal cocaïnewikkels opgeleverd, die vermoedelijk uit de auto van de Fransen zijn gegooid. Nader sporenonderzoek zal dat uitwijzen. Eén van de politiemensen zit nog met rugklachten thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.