Prentenboekjesfestival in de bieb

Bibliotheek De Mariënburg verandert op eerste paasdag (1 april) van 12.30 – 17.00 uur éénmalig in een vrolijke Prentenboekenstad, vol levensgrote prentenboeken. Blader bijvoorbeeld door ‘Het Muizenhuis’ en ‘Nijntje gaat fietsen’, laat je lekker voorlezen door pappa of mamma of maak een prentenboekpagina met jezelf in de hoofdrol. Bezoek meteen één van de leuke voorstellingen!

Tijdens het prentenboekjesfestival speelt Joes Boonen twee vrolijke interactieve kindervoorstellingen: ‘Dikkie Dik en de taart’ (vanaf 2 jaar) en ‘Ik zou wel een kindje lusten’ (vanaf 4 jaar). Wil je zeker zijn van een plaatsje? Deze voorstellingen kosten elk 8 euro per kaartje. Bibliotheekleden ontvangen 2 euro korting. Koop vooraf kaartjes voor jou en je kind.

Zijn de kaartjes voor de twee voorstellingen al uitverkocht? In de bieb is er nog genoeg te beleven. Over elk prentenboekdier is wel een leuk kinderliedje. Om 16.15 uur komen prentenboeken met deze liedjes tot leven, speciaal voor de allerkleinsten (1-3 jaar). Een muzikaal kwartiertje met muziek-op-schootdocente Frauke de Gruijter, terwijl de peuters op schoot zitten bij hun ouders. Kleuters (vanaf 4 jaar) kunnen om 12.50 en 14.15 uur meezingen rond de heksensoep. Het heksenlied is spannend, grappig en nodigt uit om mee te doen.

Om 12.45, 14.30 of 16.15 uur kunnen kinderen gratis aansluiten bij het knutselen van maskers uit prentenboek ‘Suzie Ruzie’. Verover met dit masker zelf een plaatsje op een van de pagina’s van dit prentenboek, met hulp van onze greenscreen. Op de jeugdafdeling zijn deze eerste paasdag bovendien drie speciale eieren verstopt. Wie één van deze eieren vindt, wint een mooie prijs.

Wat: Prentenboekjesfestival in de bieb
Datum: 1 april
Tijd: geopend 12.30 – 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Prijs: gratis (exclusief twee voorstellingen)
Meer informatie: www.obgz.nl/prentenboekjesfestival

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.