Werkzaamheden aan de singels

De gemeente Nijmegen is begonnen met de werkzaamheden aan de Oranjesingel en de St. Canisiussingel, die duren tot medio april.

Het betreft het vervangen van de verkeerslichten voor zogenaamde slimme verkeerslichten, het aanpassen van de kruisingen zodat voetgangers en fietsers comfortabeler en veiliger kunnen oversteken en het aanpassen van de toegangen naar de ventwegen.

Tijdens de eerste fase die tot 23 februari duurt wordt er nog ‘buiten de weg’ gewerkt en vindt er geen verkeershinder plaats. De tweede fase start op 26 februari en duurt 6 weken tot medio april. Er wordt dan ’s avonds en ’s nachts gewerkt om de verkeershinder te beperken.

Er komt meer opstelruimte voor fietsers en voor en na ieder kruispunt komen er doorsteken naar de ventwegen. Hierdoor worden de kruispunten zelf overzichtelijker en veiliger. Er worden tien populieren gerooid; deze bomen geven overlast vanwege vallende takken. Er worden 33 nieuwe bomen geplant. De symmetrische aanleg van de singels wordt gerespecteerd. Er komen ook extra detectielussen, drukknoppen en wachttijdvoorspellers voor fietsers. De voorbereidingen worden in samenwerking met archeologen uitgevoerd.

SLIMopweg
De verkeerslichten worden voorzien van nieuwe technieken zodat er flexibeler ingespeeld kan worden op het verkeersaanbod. De financiering hiervoor is deels afkomstig van het programma SLIMopweg, dat streeft naar afname van de drukte tijdens de spits. De vervanging van de verkeerslichten op een aantal belangrijke routes is vervroegd vanwege de renovatie van de Waalbrug, die dit jaar gaat starten. Behalve op de singels gebeurt dit op het Quackplein, het Keizer Traianusplein en de Graafseweg. Het flexibeler kunnen inspelen op het verkeersaanbod draagt zo ook bij aan de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Waalbrug.

Meer informatie staat op www.nijmegengoedopweg.nl en op www.slimopweg.info .

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.