‘Nijmegen meets Africa’ met muziek, markt, eten en meer

Op zaterdag 24 juni kun je voor de veertiende keer genieten van Afrikaanse sferen op het Afrikafestival in het Thiemepark in de wijk Bottendaal. Dit jaar met nog meer muziek, markt, cultuur en ‘foodtrucks’! Toegang is gratis en geschikt voor iedereen.

Bekende bands en opkomende artiesten op twee podia
Dit jaar is het de organisatoren gelukt om een heel mooi en vol programma samen te stellen. Steeds meer bands, dansers en andere liefhebbers van de Afrikaanse culturen weten ons te vinden. Zo hebben we een doorlopend programma van muziek, dans en verhalen op zelfs twee podia.

Op de Afrikaanse markt staan nog meer kramen met bijzondere, eerlijke producten uit vele landen. Ook de kinderactiviteiten hebben een Afrikaans tintje. Het festival in het park is van 15.00 tot 21.00 uur.

Afsluiting met Afrikaanse disco in de Thiemeloods
De hele dag kunnen mensen genieten van live acts door Fourou Kourou Ba, Claude Mukwaba en Badala, maar ook van schrijvers en beginnende artiesten. Na het festival in het park gaan we bovendien door met dansen in de Thiemeloods, op muziek van onder meer de Afrikaanse DJ Payola”, vertelt organisator Remy Angel.

Al 14 jaar een begrip in Nijmegen
Het Afrikafestival wordt ditmaal voor de veertiende keer georganiseerd. Tot drie jaar terug door Stichting Bona Baana en daarna is het stokje overgedragen aan Fair2, Fairweggistan en de Thiemeloods. Deze organisaties hebben een warm en sociaal hart voor Afrika en de meesten werken al jaren op het continent. “Met het festival hopen de positieve kant van het continent te delen en willen we extra geld ophalen om onze activiteiten te ondersteunen”, besluit organisator Caroline de Greeff.

Goede doelen
De organisaties achter het Afrikafestival Nijmegen halen met de verkoop van dranken naast de kosten voor de bands geld op voor hun eigen goede doelen in de wijk, in Nijmegen of in Afrika. Met dat geld willen ze bijvoorbeeld meer verbinding tot stand brengen of meer ondernemerschap stimuleren. Bovendien worden de meeste kramen op de markt gerund door mensen die hun mooie producten verkopen om daarmee bij te dragen aan projecten en ontwikkeling in Afrika.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.