Jonge topsporters willen schoolklassen inspireren

Sporthelden, wie kijkt op jonge leeftijd niet tegen ze op? Met die gedachte gaan jonge topsporters namens het project Toppers Bij Jou Op School de klas in op basisscholen en middelbare scholen in Gelderland.

Zij hebben als doel om hun enthousiasme voor sporten over te brengen op kinderen. Het nieuwe seizoen van Toppers Bij Jou Op School, een project van Topsport Gelderland, is inmiddels van start gegaan. Scholen die interesse hebben kunnen zich echter nog altijd bij hen melden via topsportgelderland.nl.

toppers-bij-jou-op-school-wielrenner-freek-van-rossem

Ruim vijftien sporters uit een flink aantal verschillende sporten zijn dit schooljaar beschikbaar voor de bovenbouw van basisscholen en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Zij komen hun verhaal in de klas doen en geven daarnaast een clinic aan de schooljeugd. En of het nu wielrennen, korfbal, volleybal, mountainbiken of tennis is; iedereen kan meedoen!

Een presentatie en clinic duren samen anderhalf uur, waarbij de topsporters de klas meenemen in hun wereld. Ze gaan daarbij in op sport specifieke onderwerpen, maar ook dingen als de combinatie met school en andere dagelijkse dingen die op hun pad komen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.