Fairtrade pop-up store Nijmegen gestart

Nu Nijmegen de eervolle titel Fairtrade Gemeente heeft, wil de werkgroep Fairtrade Nijmegen meer doen aan samenwerking rond eerlijke handel. Het nieuwste initiatief is een pop-up store met een grote diversiteit aan eerlijke producten. De winkel opent haar deuren in het centrum van Nijmegen, tijdens de internationale Fairtrade week, in de eerste week van november. 

“Op dit moment zijn we druk bezig om deelnemende ondernemers enthousiast te maken om hun producten of diensten een aantal dagen te verkopen in de pop-up store”, vertelt Caroline de Greeff van Fairtrade Nijmegen. “We willen met de winkel mensen inspireren voor meer eerlijke handel, met leuke producten, die je niet altijd in de schappen ziet liggen. Maar ook met lezingen, workshops, proeverijen en modeshows,” vult Caroline aan. En, weet je nog een winkelpand dat leeg staat? We zijn nog op zoek naar een geschikte locatie.

Inwoners en ondernemers kunnen nog meedoen

Ondernemers die eerlijke producten verkopen, maar nog niet aangesloten zijn bij Fairtrade Nijmegen, kunnen zich alsnog aanmelden. Ook Nijmegenaren die meer eerlijke handel in de stad willen promoten, kunnen helpen. Bijvoorbeeld door mee te helpen als vrijwilliger tijdens de openingstijden van de pop-up store.

Internationale Fairtrade week

De Nijmeegse pop-up store sluit graag aan bij de internationale Fairtrade week. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. Dit jaar vindt de Fairtrade week plaats van 29 oktober t/m 6 november. De pop-up store zal geopend zijn van donderdag 3 t/m zondag 6 november.

Fairtrade Nijmegen is een initiatief voor alle burgers, bedrijven en organisaties die eerlijke en duurzame handel belangrijk vinden. Wil jij ook meedoen? Neem dan een kijkje op www.fairtradenijmegen.nl of facebook.com/ fairtradenijmegen

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.