Beuningen wint brons bij groenwedstrijd Entente Florale

Op woensdag 21 september is het dorp Beuningen bekroond met brons in de groenwedstrijd Entente Florale. Beuningen nam deze prijs in ontvangst in Capelle aan den IJssel tijdens de Nationale Groendag.

Beuningen presenteerde zich dit voorjaar aan een vakjury van de groenwedstrijd Entente Florale. Tijdens een tocht langs verschillende locaties liet Beuningen haar mooiste groene plekken en initiatieven zien. En dat zijn naast mooie weilanden, fruitbomen en uiterwaarden ook plekken die belangrijk zijn in groene onderwerpen als duurzaamheid, recreatie en cultuurhistorisch erfgoed. En thema’s als groen en economie, gezondheid en participatie.

Sterke groene punten van Beuningen

Beuningen werd door de jury vooral geprezen voor de samenwerking met inwoners en partijen. Beuningen is open en benaderbaar en gaat de dialoog aan met inwoners en partijen en ondersteunt initiatieven uit de samenleving. Op het gebied van duurzaamheid, afval en milieu heeft Beuningen stappen gezet die volgens de jury gezien mogen worden en een voorbeeld zijn. De initiatieven van de afvalenergiecentrale zijn hierbij een belangrijke aanjager. De jury noemt de omvang en integratie van groen en water in recente woonwijken indrukwekkend. Dit levert een prettige en bruikbare woonomgeving op.

Groencompetitie Entente Florale

De stichting Entente Florale Nederland heeft als doel om het multifunctionele belang van het groen breed onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burger. De groencompetitie is geen einddoel op zich, maar een uitstekend middel voor gemeenten om zich te profileren als groene stad. Hiervoor bezochten in de maanden mei en juni dertien juryleden acht steden en dorpen in Nederland.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.