Death Metal band Panoptikon viert 10 jarig bestaan

De van oorsprong Nijmeegse Death Metal band Panoptikon bestaat dit jaar 10 jaar en debuteerde in februari met hun eerste full length cd ‘Sunken City’. Op zaterdag 17 september viert Panoptikon die twee heugelijke feiten met een stevige pot metal in thuishonk Rockcafé Backstage in Nijmegen. 

De avond wordt geopend door het Arnhemse STARK en afgesloten door de routiniers van Massive Assault. Lees meer via www.panoptikon.nl.

Over Panoptikon

Panoptikon treedt in de voetsporen van bands als Entombed, Bolt Thrower, Black Breath en Madball. Ze combineren het kettingzaag geweld van de hm2 death metal met de energie van hardcore en thrash. In 2016 debuteerde Panoptikon met Sunken City. Een plaat doorspekt van vuige Zweedse death metal en aggresieve grooves. Luister Sunken City op Spotify of stream Panoptikon via panoptikon.bandcamp.com.

Massive Assault

Massive Assault is een Nederlandse metalband, in 2003 opgericht, met leden van onder andere God Dethroned en Absorbed. De muziek van Massive Assault kan worden omschreven als een mix van deathmetal en D-beat Crust Punk. Hun geluid doet sterk denken aan de oude Entombed. 

STARK

STARK maakt D-beat-metal-hardcore-punk. Ze laten zich inspireren door bands als All Pigs Must Die, Discharge, Doomriders, Minor Threat, Wolfbrigade, See You Next Tuesday, Suicidal Tendencies, Converge, Rich Kids on LSD en Entombed.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.