Matrixx Magixx wint van Weert

Nijmegen – Basketbalclub Matrixx Magixx heeft gisteravond in Weert gewonnen van hekkensluiter Maxxcom BSW. De wedstrijd stond vooraf te boek als een wedstrijd die met gemak gewonnen zou moeten worden, en uiteindelijk gebeurde dit ook. Toch wisten de Nijmegenaren zich nog in de problemen te werken, met name het 3e kwart werd het bij tijd en wijle overklast. Het herstel volgde overigens in het afsluitende kwart.

In de lange pauze tussen het 2e en 3e kwart was de voorsprong van Matrixx Magixx nog 22-31. Geen hele doelpuntrijke wedstrijd dus, maar wel een relatief grote voorsprong. Een kwart later was het ineens 50-51, nog steeds voor de Magixx. In het 3e kwart namen Jeremy Olmskerk en Roman Grigoryev de ploeg uit Weert bij de hand. Echter was de opleving van korte duur. De eerste score van het 4e kwart was nog wel van Weert, maar daarna scoorde Magixx 20 punten op rij zonder scores van Weert. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, het werd uiteindelijk 60-79. Een op papier makkelijke overwinning, maar op het veld was dit zeker niet het geval.

De topscorers aan de kant van Magixx waren Patrick Richards met 19 punten en Kelvin Martin, hij scoorde 15 punten. Magixx verstevigt met de overwinning zijn plek in de middenmoot. De ploeg uit Nijmegen blijft staan op de 6e plaats op 2 punten van nummer 5 Leiden, waarbij Matrixx Magixx nog een wedstrijd te goed heeft.