ZSW/DPN slachtoffert Scagha’66

Een verzwakt ZSW had gisteravond niet al te veel moeite met Scagha’66 en versloeg de Noord-Hollanders met 2-5. Door vele blessures en omstandigheden was de bankbezetting minimaal maar dat had geen invloed op de wedstrijdmotivatie.

In de rust sloot Rico Timmermans nog aan om de bankbezetting te verdubbelen, waardoor het niet nodig was om de half fitte Bart van de Beek nog in actie te laten komen. ZSW/DPN begon behoudend en liet het initiatief aan Scagha. Behoudens enkele afstandsschoten van Scagha leverde dit niet veel gevaar voor het doel van ZSW, maar werden er zelf ook nauwelijks kansen gecreëerd. Halverwege de 1e helft besloot trainer/coach Jan Harting tot een time out wat tot meer aanvallende dadendrang leidde. In de 12e minuut kon Boy van Beek de 1e treffer van de avond laten noteren op aangeven van naamgenoot Boy Visser. Twee minuten later bracht Boy van Beek via een snelle omschakeling Bas Elemans in stelling die de 0-2 op het scorebord liet zetten. Beide teams kregen voor de rust nog enkele kansjes, maar het was ZSW die een mooi uitgespeelde combinatie net niet tot treffer wist om te zetten, waardoor de rust bij een 0-2 stand werd bereikt. In de 24e minuut wist Scagha de 1-2 te maken en daar gloorde weer hoop voor hen. Deze werd 1 minuut later door Boy Visser al weer teniet gedaan toen hij een mooie pass van Aytac Kolcak doeltreffend afrondde: 1-3. In de 32e minuut werd een prachtige dubbele 1-2 door de Boys bekroond met een doelpunt. Boy van Beek was de maker van de 1-4 en daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist. Scagha probeerde nog van alles, zette nog een meespelende keeper, en kreeg ook nog enkele kansen. De uitstekend keepende Joey Hendriks en eveneens goed spelende Luuk Arts vonden zij echter op hun weg naar een treffer. In de 19e minuut moest Joey na een aanvankelijke redding toch nog buigen en bracht Scagha de stand naar 2-4. De tijd was echter te kort om nog meer treffers te maken, sterker, het was ZSW/DPN bij monde van Boy Visser, die voor het slotakkoord tekende en voor de eindstand van 2-5 zorgde. Een verdiende overwinning voor het betere ZSW. Hoewel er meerdere kandidaten waren werd Boy Visser tot Man of the Match verkozen.